Online Igre
Nikola Tesla predvideo za 21. vek
6 Jun 2014
Nikola Tesla predvideo za 21. vek


Novinari časopisa ‘Njujork Tajms’ i ‘Tajm’ bili su redovni gosti Nikole Tesle 30-ih godina prošlog veka u njegovoj hotelskoj sobi u Njujorku. Tamo im je Tesla pričao o svojoj mladosti, ali i o svojim predviđanjima za budućnosti, od kojih su se neka i ostvarila.

Stvaranje agencije EPA

Tesla je predvideo otvaranje agencije EPA (Američka agencija za zaštitu okoline) koja je osnovana 35 godina nakon njegove smrti.

„Higijena i telesna kultura biće prepoznate kao deo edukacije i vlade. Sekretar agencije za higijenu i telesnu kulturu biće bitniji od predsednika Sjedinjenih Američkih Država 2035. godine. Zagađenje koje vlada Njujorkom našim precima će biti nezamislivo, a isto tako će se dosta pažnje posvetiti snabdevanju vodom“.

Edukacija, rat i novine budućnosti

Tesla je zamislio svet u kom će naučna otkrića imati veći prioritet nego rat.

„Danas najcivilizovanije zemlje na svetu troše više novca na rat a manje na obrazovanje. 21. vek će to ispraviti. Biće značajnije boriti se protiv neznanja nego dobiti rat. Otkrivanje nove naučne istine biće važnije nego sukobi dipomata. Novine će izveštavati o naučnim otkrićima kao vestima“.

Zdravlje i ishrana

„Ne jedem meso, a to će i svi ostali ubrzo shvatiti. Isto tako, čaj, kafa i duvan neće biti popularni, ali alkohol će uvek biti zanimljiv. Biće dovoljno žita da se prehrane milioni u Indiji i Kini, a osakaćena zemlja će ponovo procvetati uz pomoć hemije“.

Roboti

Tesla je robotikom počeo da se bavi 80-ih godina pretprošlog veka kada je sve zapanjio svojim patentiranim brodom na daljinsko upravljanje.

„Ne treba uništiti mašinu već je treba naučiti šta da radi. Sve što danas radimo, jednog dana će to raditi roboti. Oni će raditi sve što su nekada radili robovi“.

Jeftina energija i upravljanje prirodnim resursima

„Svi će imati vodu i energija će biti dostupna u svakom domu za mala sredstva. Isto tako će i najudaljenija mjesta na Zemlji imati energiju (struju)“

Tagovi:sve nego agencije isto imati godina biti ć o

Komentari na temu "Nikola Tesla predvideo za 21. vek"
Ukupno komentara 0 nema komentara -- upišite prvi komentar
Upišite svoj komentar

Vaše ime:

Komentar: (komentar je ogranicen na 500 karaktera)16 Sep 2012
 Čovek sa najviše Ginisovih rekorda


Kad vidite šta sve radi 56-ogodišnji Njujorčanin, menadžer prodavnice zdrave hrane, koji drži rekord u broju Ginsovih rekorda, onda vam na ovom svetu više ništa ne izgleda nemoguće.
Zanimljivosti

Tokom godina osvojio je 342 svetska rekorda. Prvi je ...

30 Mar 2013
Kometa juri ka Marsu

Mars
„Postoji mala, ali ne i zanemarljiva šansa da će kometa 2013 A1 sledeće godine udariti u Mars. Prema sadašnjim podacima verovatnost sudara je jedan prema 2.000, ističu naučnici NASA.

Tokom godina svemirske agencije američke, ruske i evropske ...

13 Sep 2012
Tužio ženu jer je ružna i dobio parnicu

U dobru i zlu, ali samo ako si lijepa! Kinez tužio suprugu nakon što je saznao kako je izgledala prije plastičnih operacija...

Jian Feng iz Kine tužio je suprugu kada je saznao da je prije estetskih operacija bila "ružna". Ni ljubav, ni burma ni porodica ...

28 Sep 2012
 Dajem 65 miliona za zeta

Hongkonški tajkun nudi miraz od preko 65 miliona dolara muškarcu koji uspe da "preobrati" njegovu ćerku koja je lezbejka.

Sisl Čao (76) je dao ovu ponudu, odmah po završetku venčanja Žiži i njene dugogodišnje partnerke ...

1 Sep 2012
 Kako da se (ne) zaljubite


Kako se zaljubiti, a kako izbeći zaljubljivanje - evo šta kažu stručnjaci.

Guliver/Getty images

Postoji li način na koji bismo mogli da izbegnemo da se u nekoga zaljubimo? A zašto se ne bismo zaljubili? Svako može da nađe razlog ili opravdanje za ...

2010 - 2018 © online-zabavnik.net | Sva prava zadržanaUslovi korištenja | Privatnost